🍲台式火锅 🚹1-8人 🐻‍❄️#新奇控——————俾餐厅嘅无限时任食+流心芋头贡丸吸引左,🐻🐻‍❄️决定食呢间打边炉😆!因为想试丸多啲,所以只叫左最初级嘅任食套餐:🍴Prime Grade牛肩胛片 及 西班牙无激素猪肉片💲308加一汤底:沙茶牛肉其他火锅店比较少见嘅汤底,偏浓味😋配吸汁食物、肉类都ok👍🏽推荐:✅沙茶牛肉(非套餐牛肉)🐻:好嫩滑!类似炒牛河𠮶类牛肉片🐻‍❄️:我觉得好食过套餐嘅牛肩胛片🤣套餐牛肉煮出嚟都偏厚✅西班牙无激素猪肉片🐻:猪肉片厚切,食落好似叉烧,加埋汤底系沙茶叉烧🤣唔错👍🏽✅芫荽烧卖🐻‍❄️:芫荽烧卖有惊喜🤣烟韧有咬口,芫茜味唔重~✅雪糕:✅Movenpick法式焦糖炖蛋雪糕(右),有焦糖味,初食似云呢拿加焦糖,后期又有啲蛋味😋✅Dryer’s 乌龙茶雪糕(左),茶味浓,带甘味🐻‍❄️:钟意左边茶味浓!🐻:不过左边略苦,蚂蚁人可以避开🤣不过不失:⏺芋泥贡丸同其他丸类(无影晒)🐻🐻‍❄️:丸基本上无伏,种类都多,好多有馅,新奇控逐样试几好玩😝不过每样试一粒已经饱左~~唔推荐:⛔️冻朱古力牛奶雪香⛔️冻香芋雪香朱古力/香芋粉冲嘅冻饮…味道非常麻麻,建议拣返非台式特饮会安全啲最后
🍲台式火锅 🚹1-8人 🐻‍❄️#新奇控
——————

🍴Prime Grade牛肩胛片 及 西班牙无激素猪肉片
💲308加一

汤底:沙茶牛肉
沙茶牛肉汤底

推荐:

✅沙茶牛肉(非套餐牛肉)
🐻:好嫩滑!类似炒牛河𠮶类牛肉片
🐻‍❄️:我觉得好食过套餐嘅牛肩胛片🤣套餐牛肉煮出嚟都偏厚

✅西班牙无激素猪肉片
🐻:猪肉片厚切,食落好似叉烧,加埋汤底系沙茶叉烧🤣唔错👍🏽

✅芫荽烧卖
🐻‍❄️:芫荽烧卖有惊喜🤣烟韧有咬口,芫茜味唔重~

✅雪糕:

✅Dryer’s 乌龙茶雪糕(左),茶味浓,带甘味
🐻‍❄️:钟意左边茶味浓!
🐻:不过左边略苦,蚂蚁人可以避开🤣

不过不失:
⏺芋泥贡丸同其他丸类(无影晒)

唔推荐:
冻朱古力牛奶雪香

⛔️冻朱古力牛奶雪香
⛔️冻香芋雪香

最后一赞,服务几好👍🏽见我哋第一次食会介绍,甚至根据需要推荐;上菜亦好快,真系落order转头就有👍🏽👍🏽

结论:大部分配料同饮品都普通,只有肉类较好。未必会encore~
2023-11-29
沙茶牛肉汤底