味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
2023-05-28 251 浏览
餐厅位于尖沙嘴,以家庭式运作,供应半自助任食任饮无限时港式火锅,有四部曲menu,从头盘、汤底、皇牌拼盘到精选料理,另外like埋社交平台仲送雪糕添!绝对系gathering嘅好去处之一😋坐低后先上四款凉拌小食,全部都好入味而且够冰凉,个人最喜欢呢度嘅青瓜,酸甜开胃,忍唔住encore咗好几次🤣 鸡软骨反而几有惊喜,细细粒,外脆内有咬口,炸粉够薄,越食越上瘾,水准绝对超越出面嘅小食店😬头盘有芝士焗波士顿龙虾、威灵顿三文鱼柳、四川麻辣鸡煲同老坛酸菜鱼四选一,龙虾半只上,卖相一流,肉质弹牙,芝士味香浓,下次可以试埋其他款式🦞 汤底要咗蕃茄薯仔同特浓沙嗲双拼,旁边有汤唔够水嘅可以自己再加~ 海鲜拼盘包括海虾、鲍鱼、手打墨鱼丸、虾丸、蟹棒、鱼类等,鲍鱼上枱时仲郁郁吓,果然够新鲜😆 牛肉拼盘有牛小排、牛肩胛、封门柳同牛板键,排得好整齐,牛味浓郁,食落唔嚡口,唔够可以加肥牛同猪肉~ 蔬菜拼盘五颜六色,鲜甜美味,感觉唔错👍🏻 其他配料可以用QR code落单,大推炸鱼皮同响铃,保持到脆卜卜嘅口感,够大块得嚟又唔会散开晒,好难得😅 最后以雪糕作结!

卖相一流,肉质弹牙,芝士味香浓,下次可以试埋其他款式🦞