2024-03-12
肉浦团火锅放题📍旺角通菜街1A-1L号威达商业大厦2楼A号舖 今次去咗间打边炉店- 肉浦团,听见个名会令人谂起戏名🤣, 店内装修亦都用上唔少电影元素, 好似有鱿鱼游戏、拆弹专家等, 再加以改良,令到好有一番香港特色, 例如:鱿丸游戏等等😍😍我同朋友今次叫咗最贵嘅setC $368, 入面仲有a4和牛可以选择, 喺门口见到不限时间,心谂边有咁笋嘅嘢,入去扫order个个qr code见到限时去到第二朝,又真系唔限时呙😙😙,可以同朋友边打边炉边吹水,享受收工后嘅时间😆😆餐厅有好多唔同火锅汤底畀我哋选择🍲, 今次期间限定汤底有花胶鸡汤🐓同埋沙爹汤, 我哋就叫咗个鸳鸯锅(+$50) 沙嗲汤 mix蕃茄猪骨汤, 沙爹汤好浓郁, 蕃茄汤又可以带出食物嘅甜味。食物方面种类都多,我哋叫咗美国安格斯牛板腱、黑鱼片、北吉广岛蚝、台湾阿给、韭菜猪肉水饺、牛滑、A4 和牛肩胛肉眼、A4和牛后腿肉、俄罗斯猪梅肉、特选鸡脾肉、燕饺等等,食物质素都好高质👍,🐮A4和牛肉眼油脂分到非常平均, 好似入口即溶咁,和牛后腿肉比较重肉味但小啲油脂,啱晒中意啖啖肉嘅人。牛滑非常弹牙又有牛味, 水饺同埋猪梅肉都非常好食,我同朋友
📍旺角通菜街1A-1L号威达商业大厦2楼A号舖
🐮A4和牛肉眼油脂分到非常平均, 好似入口即溶咁,和牛后腿肉比较重肉味但小啲油脂,啱晒中意啖啖肉嘅人。牛滑非常弹牙又有牛味, 水饺同埋猪梅肉都非常好食,我同朋友都order左两次呀😆😆。
自助区仲有好多丸同菜,仲有火锅必备嘅响铃同鱼皮,而且有埋熟食区,例如凉拌青瓜、薯条、麦乐鸡、鸡脚等等,当然唔少得仲有不同嘅酱料同唔同种类嘅嘢饮,食饱打算埋单时,店员就话每人有一个甜品送,有Haagen-Dazs芒果雪糕同芝士蛋糕可以选择,成晚真系食得好丰富,饱腹感满满😍😍😍,十分推荐大家约埋一大班朋友一齐黎食😍😍
推荐指数:9.5/10
P.s openrice book 位的话 晚市惠顾Set B套餐以上可享全单9折(无限时)
真系好抵食❗️❗️❗️〰️〰️大家快d去肉浦团打边炉啦😆😆