2023-05-06
我妈想食咗好耐嘅味火锅!之前尖沙咀分店早10日都book唔到,今次嚟咗旺角嘅新分店,好阔落好大~场内通风好好,唔会好焗,啲姐姐个个劲好服务,好似食海底捞咁😂饮品选择好多,最特别系有支装无糖可乐,好饮好多😎火锅分为4部曲,首先拣咗头盘先,我地都拣咗芝士焗龙虾~本身都冇乜带期望,因为出面啲波龙都好一般,又干又鞋~不过呢个又唔会㖞!弹牙!仲要劲多膏,一啲都唔会太老同肉质唔会梅🦞头盘仲送咗4小碟小前菜,炸鸡软骨好脆😝之后就系拣汤底,竟然双拼唔洗额外收费,啱晒我呢啲贪心嘅人🤣拣咗豆乳海鲜同大排档猪骨锅,入面有两只好大嘅虾同好多猪骨,足料清甜,食完唔会好口干,应该冇乜落味精🤣第三部曲嚟到皇牌火锅拼盘,分别有海鲜拼盘、牛拼盘同蔬果。海鲜真系皇牌,非常新鲜,因为只系一次性咁上,比任食嘅质素高好多。虾肉劲饱满弹牙,蚬肉鲜甜大只~仲要赞下啲手打丸,好好食~ 牛拼盘啲牛都好高质,厚薄肥瘦适中,有牛味 ~ 可惜都系一次性冇得encore最后食到呢度都饱饱地,仲有得再嗌任食嘅火锅料。选择唔算好多,但牛同猪都唔差,唔会好肥好薄。蔬菜类都好多选择,自家制嘅饺都皮薄馅靓,唯一要挑剔系2个人食,点一份会嚟4粒/4旧🥲份
饮品选择好多,最特别系有支装无糖可乐,好饮好多😎
头盘仲送咗4小碟小前菜,炸鸡软骨好脆😝
最后食到呢度都饱饱地,仲有得再嗌任食嘅火锅料。选择唔算好多,但牛同猪都唔差,唔会好肥好薄。蔬菜类都好多选择,自家制嘅饺都皮薄馅靓,唯一要挑剔系2个人食,点一份会嚟4粒/4旧🥲份量有点多,食唔哂会浪费
最后太饱都食唔落雪糕🤣 因为呢度无限时,抖下又食下,都叫咗好多round🤣 环境好舒服,聚会打边炉几适合👍🏻