2021-12-29
苏妈苏妈我已经食过好多次,佢唔同既分店我都有去过🙈🤣餐牌上既野好多都食过🤣食物平均质素都唔错,而且价钱唔算贵,所以好似次次去食都要排队。 1️⃣怡宝鸡丝汤贵刁(河粉)($58)汤底系清清地既鸡汤,但系略咸😬配料有鱼片、虾、韭菜、芽菜、鸡丝。鱼片几弹牙,虾就应该系急冻虾黎,食落冇乜味。鸡丝唔系好幼细既果种,冇鸡皮啖啖肉,但系就偏干左啲。整体食落算系比较清淡😌但系个人会钟意佢既叻沙同虾面多啲。 2⃣️椰香咖央多士($32)好好食😋呢个咖央多系我每次黎亲苏妈都一定会叫既。多士表面烘得好脆好脆,食落咔咔声,入面既咖央酱比得够多,每一啖都可以食到啲咖央酱,食落甜甜地好正🤤 3⃣️辣死你吗配仁当牛肉($62)呢个都系我去苏妈食既时候好钟意叫既野食,配料好多好丰富,有虾片、花生、干鱼仔、参巴酱、蛋、青瓜。牛肉既份量都好多,煮得够淋够入味👍配埋椰浆饭食一流。 4⃣️马来西亚拉茶($17)拉茶黎到既时候面头好多泡,感觉好正宗马来西亚feel😚饮落几滑而且奶味香。
1️⃣怡宝鸡丝汤贵刁(河粉)($58)
2⃣️椰香咖央多士($32)
3⃣️辣死你吗配仁当牛肉($62)
4⃣️马来西亚拉茶($17)