2024-06-19
马鞍山而家好多美食呢间一鼎台式火锅开左唔系好耐不过每次行过都见到有唔少人围住今晚一于同家姐去食试下先我地就拣左澳洲200日纯谷饲牛果个set食物同饮品自助区都有好多选择,感觉干净企理大部分汤底都系免费的, 除左呢个椰子鸡锅需要加$29呢个椰子鸡锅介绍写采用天然100%椰子水,果然食落清爽鲜甜, 鸡系采用新鲜走地鸡,食落肉嫩, 调配埋佢教果个「吃鸡调味」最佳配搭个酱汁点啲鸡食果然几夹红烧火牛汤底汤底有少许药材,牛肉同牛骨, 一黎到已经闻到好浓类似台湾牛肉面嘅汤底味牛肉嚟到相当有惊喜, 牛花油脂分布好靓厚薄适中, 侧边有教埋涮几多秒就食得陪衬埋我呢个牛汤底简直不得了连豉油都唔需要太点特级牛舌我地encore左3碟虽然开头觉得牛舌攞嚟打边炉怪怪地,但系估唔到出到嚟效果好正, 大大块咬落好有口感,但系又唔会韧芫荽控必点嘅芫荽肥牛卷鸭血真系台湾食到果只劲QQ墨鱼,大蚬同元贝大只到渌完都完全冇缩水大蚬食落冇沙, 而且真系超大只然后我最估唔到竟然堂食个餐都有手摇饮品饮因为店舖侧面有埋一鼎茶饮, 一般台式饮品,手摇, 奶泡等佢都有卖而堂食set佢有几款系唔洗再另外加钱的其他先需要另外购买仲有埋近期大热
呢间一鼎台式火锅开左唔系好耐
不过每次行过都见到有唔少人围住
今晚一于同家姐去食试下先
我地就拣左澳洲200日纯谷饲牛果个set
食物同饮品自助区都有好多选择,感觉干净企理
大部分汤底都系免费的, 除左呢个椰子鸡锅需要加$29
呢个椰子鸡锅介绍写采用天然100%椰子水,
红烧火牛汤底
牛肉嚟到相当有惊喜, 牛花油脂分布好靓
厚薄适中, 侧边有教埋涮几多秒就食得
陪衬埋我呢个牛汤底简直不得了
连豉油都唔需要太点
特级牛舌我地encore左3碟
虽然开头觉得牛舌攞嚟打边炉怪怪地,
芫荽控必点嘅芫荽肥牛卷
鸭血真系台湾食到果只
劲QQ
墨鱼,大蚬同元贝
大只到渌完都完全冇缩水
大蚬食落冇沙, 而且真系超大只
然后我最估唔到竟然堂食个餐都有手摇饮品饮
而堂食set佢有几款系唔洗再另外加钱的