2022-08-18 8404 浏览
已经唔记得系第几次去帝京酒店花月庭食自助餐了,每次都觉得值回票价,中、西、日式、甜品都超级多选择,大小老幼都满足到😍。今期自助餐主题系「仲夏果漾. 和牛盛饡自助晚餐」,以 #澳洲M5和牛,加入热带水果如热情果、芒果、莓果等一起烹调,充满夏日气息。澳洲和牛融入多款菜式中,原汁原味既 #铁板烧和牛,香味四溢,肉质幼嫩又够晒肉味#火龙果炒M5和牛粒,清淡既火龙果吸收和牛既香浓味道,配埋金不换热情果汁,充满夏日风味。#M5和牛辣肉酱墨西哥卷饼,即叫即造,保证新鲜热辣,免治和牛配墨西哥辣酱,真系好惹味。不吃辣也可加上枱上的蔬果汁伴吃,个人觉得热情果酱酸酸甜甜最美味。自助餐必食既唔少得各款海鲜,值回票价一定要试任食 #即开生蚝,海水味突出,完全唔落酱料都够晒鲜味,薄薄地系我喜欢既口感,一啖一口真系好满足。海鲜冷盘有「大佬」#龙虾 坐阵🦞,保守估计我地一行3人都食左6-7只😝 龙虾鲜甜肉嫩仲好多膏,劲好味。其他仲有面包蟹、大虾、翡翠螺、青口、大蚬等,值得称赞是refill好快,所以唔洗担心要抢同拎唔到。仲有 #刺身 和 #寿司 款式都多,三文鱼够晒肥美,赤贝超爽口,好新鲜。寿司有熟食如芝士蟹柳,小朋

寿司有熟食如芝士蟹柳,小朋友都食得。另外推介要试 #烧馒鱼串,肥美肉厚,仲有各式天妇罗都好好味,小朋友喜欢。

最后一定要留肚食甜品,除左长长甜品柜一杯杯海量甜品供应外,仲有特色甜品如 焦糖菠萝雪芳蛋糕、鲜杂果果冻芝士慕丝蛋糕、红火龙果乳酪慕丝 、椰汁紫米布甸伴香芒 、榴梿酥饼 等,都用上时令夏日鲜果为材料,既清新又特别。

仲有 #吕宋芒Gelato , 冰冻香甜,大人小朋友都钟意。
2022-08-05