2023-09-14
California Pizza Kitchen (黄埔天地美食坊) (红磡)红磡黄埔天地美食坊(第8期)3楼302号舖。唔知大家记唔记得细个𠮶阵,食pizza 🍕 来来去去都系食2-3间连锁餐厅,其中一间就系California Pizza Kitchen 😝 𠮶阵仲间唔时就会去下旺角家乐间分店食。时至今日,呢间老牌餐厅系黄埔美食坊依然屹立不倒👍🏻。事隔多年无食,今次简简单单叫左The Original BBQ Chicken Pizza ($132) 🍕 & Bolognese Spaghetti ($119) 🍝 。仲有就系必叫嘅无限refill冻柠茶🍹,我钟意糖水另上咁我就可以轻松走甜,食pizza通常都会比平时食饭饮得多饮品,无限refill就唔洗悭住悭住饮啦 😍。Pizza饼底仍然保持水准,系我喜欢嘅口感,带有少少烟靭,厚薄岩岩好 😌
红磡黄埔天地美食坊(第8期)3楼302号舖
。
时至今日,呢间老牌餐厅系黄埔美食坊依然屹立不倒👍🏻