2023-02-18
约咗朋友喺moko睇《毒舌大状》,因为只买到7点场,食唔切晚饭,加上有人要后到,想医肚又想hea到够钟,去outback食tea可谓perfect。2个人嗌咗2个tea set,我要咗肉丸番茄意粉,朋友嗌咗芝士白汁烧虾宽面。点完餐嗌埋嘢饮就自动上咗一客黑糖包,黑糖包微暖,好软熟,配埋酱食yummy!等咗一阵意粉到,番茄意粉偏酸开胃,肉丸结实唔会一笃就散,但意粉偏淋唔够al dente,朋友个芝士白汁烧虾宽面,虾多但较腻,食到碟底全部系虾油,可想而知有几高卡路里。餐饮我哋一向都拣柠茶,因为有得refill,朋友初头饮热,后来第2杯转冻一样得,呢啲先系好嘅service嘛!食完个餐,个炸蘑菇仲未嚟,叫侍应帮忙催一催,顺便追加多一份黑糖包,今次个包送嚟系热嘅,仲正,炸蘑菇追咗2次终于嚟,估计应该系漏咗单即刻再整。个炸蘑菇算系几juicy,唔算好油,配埋酸忌廉食唔会好腻,悠悠闲闲咁hea咗2个钟,食完啱啱好准备入场,fit晒!