2016-10-05 1710 浏览
冲住佢个鳗鱼饭有三食先嚟,见评价好似唔错,所以对个鳗鱼饭好大期望。谂住早啲去,唔洗book台,点知去到净翻吧台位,其他台都book晒。由于时间尚早,加埋我哋得三台客,一店员递咗餐牌后,几个店员一字排开企晒我哋隔离,感觉好怪,好似有好多对眼望住咁😑。最主要为咗个鳗鱼饭三食而嚟,所以唔谂住再叫其他嘢食,两客烧鳗鱼饭 + 一份串烧牛舌就够啦。后来先知lunch time个鳗鱼饭先$198,抵食好多。- 串烧牛舌($58)店员递上牛舌,香味扑鼻,烧得啱啱好。牛舌肉质厚身,而且juicy,仲有好浓郁嘅牛味。正!!!- 名古屋特制烧鳗鱼饭($288)店员递上鳗鱼饭后会目无表情咁「快速」讲解食法后就即刻走咗去,咁嘅服务态度?鳗鱼肉质新鲜肥美,饭有饭香,配合烧汁一齐食,口味不过不失,但无想像中咁好味。尝试三种食法后,个人觉得第一种原始食法会更好带出鳗鱼、米饭、烧汁本身的味道。Ummm... 觉得唔抵食同埋咁嘅价钱唔值。服务态度真系有待改进。

- 串烧牛舌($58)

串烧牛舌
- 名古屋特制烧鳗鱼饭($288)

名古屋特制烧鳗鱼饭

串烧牛舌