2018-10-14 181 浏览
同朋友行街行到夜晚10点几,因为好多铺头都闩左,我地又唔算好肚饿,行左个圈 决定试下呢间十六座车仔面呢间车仔面keep住有好多人入黎食 见佢有d特别d既面 好似菠菜面 泉水乌冬 等但我对个d面 兴趣不大,所以拣左普通既幼面𩠌方面除左有传统既猪肠 鸡翼 鱼旦 个d之外,都有d特色野 例如(猪)蝴蝶腩 燕饺 等因为指明要拣3个𩠌 我拣左 限量(猪)金沙青 萝卜 韮菜燕饺 加 幼面 野饮有半价优惠 叫左鲜榨柠檬汁汤底拣左 腩汁 + 小辣因为唔知咩系金沙青 又写住限量咁 所以叫黎试下 大约5分钟后有野食啦 因为我朋友无叫到辣又想试下 所以我分左d辣酱比佢 但我都已经觉得几辣下面质正正常常常金沙青 似猪颈肉 一条条 有d爽口既肥肉萝卜入味 有4大旧 都几甜 够淋 可惜有2旧有渣韮菜燕饺 细细粒 得3粒 无特别个汤底 腩汁加辣 完全似咖哩味一d腩汁汤底都感受唔到柠檬水就酸酸甜甜咁 都几开胃解腻朋友叫既牛腩 辣鱼旦 猪肠 幼面 饮可乐牛腩有3大旧 其中一旧韧到咬唔到 猪睇切得都好大一旧鱼旦都有6粒 整体黎讲 呢间车仔面 无惊喜 水准一般 唔系特别平 份量正常如果唔系咁夜无野食 应该唔会拣佢

呢间车仔面keep住有好多人入黎食
见佢有d特别d既面 好似菠菜面 泉水乌冬 等
但我对个d面 兴趣不大,所以拣左普通既幼面

野饮有半价优惠 叫左鲜榨柠檬汁
汤底拣左 腩汁 + 小辣