2018-05-22
约咗班同事放工之后去呢间大谷仓食牛,成日经过都好想食,终于可以试下喇。我哋总共有八个人,waiter安排咗我哋坐8人坐大卡位。可能坐喺冷气口下,觉得好凉爽,座位阔,坐得好舒服。四周环境干净又够光猛,新装修嘛~但系佢哋有d仲系用紧旧式嘅gas炉啰,我地个煲放上去煲好耐都唔太滚,最后我哋要求换电磁炉,情况先有改善。(个职员初时叫我地等下,限时90分钟喔,咁样好难等bor)同其他𠮶d一样,俾一个价钱拣一款牛,就可以无限添,火锅料,饮品,熟食全部自助。另外第一轮会有一个海鲜拼盘,但我都系食牛为先主。我地叫左安格斯牛,俾贵少少想食好d,点知再order嘅时候,已经唔觉得系安格斯牛,问一问waiter,佢竟然话系美国肥牛,2次都系咁,咁唔诚实可以唔洗再考虑黎食。肥牛厚薄适中,唔会太薄身,碌4-5秒就已经够熟。第一轮入口都ok,但之后𠮶d开始有d韧。食材丰富嘅,好多唔同选择,丸物多,朋友话台湾肠好食,蔬菜新鲜。汤底有清汤,豚骨汤,地狱汤,番茄汤同寿喜烧,我地叫左个豚骨汤,奶白色,好靓。而朋友就叫左个番茄汤,阵阵番茄味,味道唔错,唔会太淡。饮品及酱料选择都满足到我地。甜品选择就系自助雪糕机,有绿茶同乳
另外第一轮会有一个海鲜拼盘,但我都系食牛为先主。
饮品及酱料选择都满足到我地。
甜品选择就系自助雪糕机,有绿茶同乳酪味,绿茶会好食d,好香绿茶味但唔会偏甜。相比之下,个乳酪就会偏淡。另外有各式嘅配料俾人自己添加。
员工服务态度差,笑容欠奉之余,对客人嘅要求,都唔太愿意理,最差就系添加汤底嘅时候玩拉花,搞到d汤水溅晒出黎,好彩我地身手敏捷避开左姐。
overall食物多选择,环境衞生都唔错,但系服务就真系唔得,加埋唔老实,埋单大家要每人$283,呢个价钱呢个质素已经唔值得再去试