2020-03-25 340 浏览
工作室在附近的原故,有时黎纱厂都会经过呢间餐厅, 望落环境极其吸引, 至少好有空间感。环境宽敞, 有门口较近阳光位置, 入内都有岩一大班人倾计既坐位,感觉就系可以留系到秏上一个下午既Tap。不过, 可能期望有D太高, 食物就过于轻食, 即使系lunch set都唔算够饱(平时食量一般)。因我地系假日黎,就唔会有一至五既lunch set, 平日黎既Set应该会抵食D, 有埋salad同野饮个D。我地叫左个名为椒盐浦Boy既包, 有法包、啤酒酱炸虾、椒盐、卷心菜加参巴蛋黄酱。呢个包几唔错, 炸虾出色, 同个少少甜辣既参巴蛋黄酱十分夹, 系一个开胃之选, 半份就有3只虾。 建议来饮啤酒既话, 可以试下呢个包, 叫一份也不过份。另外叫左海鲜沾意 SEAFOOD TSUKEPEN, 有宽意粉、面鼓木鱼周打、炸虾同碎干贝。同样, 炸虾应该系招牌野, 同法包既炸虾是一样的, 正。但可见相中意粉非常干身, 较硬而且分量少。而周打酱稀得似汤一样, 味道都较为淡, 所以宽意粉完全挂唔到个汁...变左食落无咩味, 碎干贝有少量系个底到, 下次未必再叫。Hot Mocha不过不失, 唔算suprise。下次

建议来饮啤酒既话, 可以试下呢个包, 叫一份也不过份。
椒盐浦Boy

海鲜沾意

Hot Mocha不过不失, 唔算suprise。
Mocha

下次黎都系饮下野好了, 食下fries应该都ok!
2020-03-22
椒盐浦Boy