2017-04-05 966 浏览
两年前一家大细行完城门水塘之后晚餐,果时水准已经唔多掂,主要原因系叫5成变3-4成,叫7成变8-9成!两年后既今日,食肆仍然存在,而老公又好想锯扒,荃湾应该无铁板扒房,所以我哋决定比多次机会佢,试试水准会唔会有改善,点知结果系再差多几钱。。。唔会再有下次!T骨扒吸取上次经验教训,谂住今次叫6成一定无死,扒上枱一刻,眼见外表好对办,但切开就唔多对路,都唔识点形容呢件嘢,口感较腍又无牛味,而颜色偏向似猪扒,真系唔知佢用咗几多梳打粉去腌件扒,我只识形容佢系一件大T骨!西冷扒同样叫6成,但出嚟结果系7-8,非常失望!肉无肉汁又鞋烚烚,切系OK容易既(我相信又系梳打粉既威力),但无味道可言啰,只系靠烧汁去弥补,而唯一觉得好味既系旁边既配菜-薯角!二人共消费:$230后记:虽然系扒界老字号,但我觉得佢对食物毫无热诚,请好好监管食物水准!另外,衞生问题都好严重,下层卡位全程都嗅到厕所味,有点呕心!冷气非常冻,完全无除过外套,一出街先可以溶到雪!
T骨扒
西冷
西冷

西冷扒
同样叫6成,但出嚟结果系7-8,非常失望!

二人共消费:$230

后记:
冷气非常冻,完全无除过外套,一出街先可以溶到雪!
2017-03-22