2015-06-25 1349 浏览
夜晚出铜锣湾按摩,想顺道买点小吃比按摩师傅吃,于是落Sogo看看。好耐冇食过年轮蛋糕,自己想食,于是买左一个原味比按摩姐姐,一个焦糖自己食店员话焦糖味要即日食完,因为表面层焦糖是烘脆的。当时已经夜晚九点几,我正在犹豫之际,店员又说第二日食只是口感冇咁好吧了。心想好啦,我可以即日食少少,第日食最多冇咁脆啫,于是照买了来试试!由细到大都好钟意食鸡蛋味既食物,年轮蛋糕即场制作,离远已经闻倒香香既鸡蛋味。这个焦糖表层好香脆,但就好甜,钟意食劲甜加Caramel既人应该会钟意,外脆内软其实几好食。蛋糕方面不过不失吧,始终觉得蛋味不够浓。焦糖味蛋糕到左第二日,蛋糕已经比溶左既焦糖整到湿左少少,虽然系咁,我两餐就已经KO左成个!

外卖自取