2017-08-12
想食海鲜,又想打边炉,朋友就话佢听人讲有间几好食而又就脚,就话不如去试下,叫焱手工涮涮锅。一睇个menu,不得了,样样都好正咁。为左唔洗谂咁耐,决定叫个set。前菜黎先,有我钟意食嘅手撕鸡,份量够多又惹味,个沙律落左柚子酱,加埋芝麻酱好香甜好开胃。汤底除定左嘅清酒煮蚬,我地拣左人参药膳锅同美人锅补一补。个药膳锅真系有条人参系入面,估佢唔到😂个蚬锅仲要系即场煮,啲蚬只只都大大只,就算煮完都系冇缩水兼且啖啖肉。海鲜盘一黎到简直不得了,全部都我最爱,比想像中大只,又够新鲜,渌完都仲系咁大只。碟响铃同牛颈脊都好正,响铃大大碌新鲜炸起,一黎到已经闻到好香,啲牛好软牛味浓郁。碟手工拼盘都唔错,啲虾胶墨鱼胶都好弹牙,冬菇好juicy,饺子对比下就普通啲。跟set有野饮我拣左紫贝天葵,又唔错㖞,饮得出冇点样落糖落冰,系健康嘅味道。甜品系雪糕,估唔到咁好食!平时我都麻麻地云呢拿味雪糕,因为觉得阵味好假,但呢度嘅系劲香,仲会见到啲云呢拿籽系上面,呢我对呢间野大大加分!