⭐️⭐️今日唔系讲大场面嘅食堂,而系嚟到一间毋需排队,轻松叹到嘢食嘅好地方。手头紧?唔使惊,饱肚又养眼,仲要大满足😍!「饺界铜锣湾」,名啲唔单只卖饺子咁简单;佢哋家嘅煎饺同汤饺,每一啖都系殷勤嘅味道。讲到汤渡鸳鸯,个人最钟意嘅组合就系韭菜鲜肉同紫菜饺子嘅混搭👅💦。皮薄馅满,啖啖肉香,清汤一啜,解热又消暑😌。至于煎饺,那表皮金黄脆卜卜嘅响声,真系一试难忘。泡菜鲜肉煎饺酸辣可口,有种不同于平日馅料嘅新意思,真系正👍!岂止如此,饺子屋仲贴心提供多款底汤选择,想点就点,想怎样新鲜就点出咋嘛鲜の你,而且每款汤底香润又清甜,令味蕾都喜出望外🤤。最后,个人强力推介佢哋自家制嘅辣菜脯!辣得嚟唔燥口,清新开胃,一开始只系衬手,但最后我发现自己都忍唔住拎起碗来直接配白饭!今次造访「饺界铜锣湾」,简直系一场平价美食嘅味觉盛宴🎉。食得开心,饺得满意,下次仲要再嚟!🥟🥢🍲