2022-02-14
.📍 甜记饺子📍#馒头去长沙湾 #馒头食中式菜------------------------------1️⃣双拼煎饺 ($42/8只)🔹芝士粟米鸡肉饺佢哋嘅煎饺皮系我食过咁多间饺子之中做得最薄,煎到金黄色咁,脆卜卜又唔会硬实😍,同时不失韧性同面粉香;芝士唔系拉丝𠮶款,但热辣辣奶味好香🥟,仲有微甜嘅粟米粒作点缀,配上弹牙嘅鸡肉,味道唔会过咸,推荐!◾评分:8.6/10🔹洋葱牛肉饺呢款同样系香脆饺皮配上juicy多汁嘅内馅,不过对比鸡肉饺就有啲失色。牛肉鲜嫩唔会好松散,有少少筋增加嚼口,可惜洋葱香同牛肉味唔算太突出,不过都不失为一个水准之上嘅饺子😋。◾评分:7.8/10Btw 佢哋嘅辣菜蒲都非常之惹味出色 而且系免费嘅,建议夹啲试下。------------------------------🔸整体评分:8.3/10🔸小编回头率:7.5/10
📍 甜记饺子📍#馒头去长沙湾 #馒头食中式菜
1️⃣双拼煎饺 ($42/8只)
🔹芝士粟米鸡肉饺
◾评分:8.6/10