2014-03-07 3303 浏览
一向都知道荃湾系美食天堂,但系未真正喺荃湾食过野~所以今次有机会黎试新野,好兴奋呀~ 因为朋友喺荃湾返工,一问佢食乜好就毫不犹豫话食刀削面喇! 朋友好抵赞,趁我地未到就排定队先,不过要等齐人先入得,所以就算我地到齐都要等多10分钟先入到~入面有好多人,应该系满座,d 位都几逼下! 朋友话手撕鸡冷刀削面好味,我就相信佢既口味叫左喇! 一摆低已经好香好吸引,面既份量好多,仲有大量青瓜丝、鸡丝同蒜蓉,仲有少少辣酱?刀削面非常烟韧,好粗,不过ok~加埋大量蒜蓉,虽然食完会口臭,但系好好味!而朋友既麻辣金钱肚刀削面,师傅既刀法真系好好,金钱肚切得好幼,有d失左口感,但味道好好,又唔会好辣!我地食完之后大家都好口臭,出左铺头之后要买香口胶辟一辟味~ 如果有机会过黎荃湾的话,我会返黎食架~

手撕鸡冷刀削面
麻辣金钱肚
我地食完之后大家都好口臭,出左铺头之后要买香口胶辟一辟味~
 如果有机会过黎荃湾的话,我会返黎食架~
2014-03-01
手撕鸡冷刀削面