2023-07-14 34 浏览
💪🏻 忌廉汁腌肉、日本生鸡蛋配手作阔面 ($96)呢间餐厅嘅意粉同埋薄饼系用日本面粉纯手工制,所以意粉食落非常烟靭Q弹,口感非常好🤤 意粉会配有一只生鸡蛋捞均去食,感觉类似食紧卡邦尼意粉,淡淡嘅蛋香味配上奶香味浓嘅忌廉汁,好好食,不过因为加左生蛋嘅关系,酱汁有少少稀同味度较淡。腌肉系用腩肉位去整,应该用盐腌制,咸香味突出😋💪🏻 腌肉、菠菜叶、车打芝士手作薄饼($96)薄饼主要以忌廉同芝士作薄饼嘅调味,所以薄饼嘅味道整体偏淡,但食得出好香嘅车打芝士味😋 薄饼饼底都系好松软同烟靭,再配埋腌肉嘅咸香味一齐食,味道十分配搭!💪🏻 腌肉、蕃茄片、车打芝士、干辣椒醉手作薄饼($101)薄饼饼底同样好松软同烟靭,而呢个薄饼再加左番茄同干辣椒,令薄饼有微微嘅辣酱味,同时亦有番茄嘅酸甜味,令味道更加多层次,比菠菜叶薄饼更加好食,更加滋味😍意粉/薄饼都会配一杯水果茶/玄米茶,可以中和番忌廉/芝士嘅腻。味道:8/10性价比:7/10 食住瘦指数:💪🏻💪🏻/5

💪🏻 忌廉汁腌肉、日本生鸡蛋配手作阔面 ($96)

💪🏻 腌肉、菠菜叶、车打芝士手作薄饼($96)

💪🏻 腌肉、蕃茄片、车打芝士、干辣椒醉手作薄饼($101)

味道:8/10
性价比:7/10
食住瘦指数:💪🏻💪🏻/5
忌廉汁腌肉、日本生鸡蛋配手作阔面
腌肉、菠菜叶、车打芝士手作薄饼
腌肉、蕃茄片、车打芝士、干辣椒醉手作薄饼
忌廉汁腌肉、日本生鸡蛋配手作阔面