2021-12-03
🍧 雙芋仙草奶凍 $45呢款係我至愛❤️,入邊勁多料,黑糖珍珠、三色芋圓、紅豆、仙草同芋泥球、係冰底黎,仲有配左一小杯花奶比你淋上去,芋圓口感好煙韌Q彈,食落有小小芋頭味同會食到啲芋頭肉,珍珠就偏淋左啲,不過黑糖味幾香,仙草非常軟滑,紅豆沙沙地又甜甜地。由於成碗都吾太甜,主要既甜味都係靠紅豆帶出,而我最鐘意既係佢既芋泥球🤤,啲芋泥好綿密又有好香既芋頭味,成碗既配搭豐富得黎味道好夾🍧 招牌燒仙草 $48呢款可以簡常溫或凍,個底鋪左紅豆,主要係食仙草,而配料同上邊果碗一樣,係冇左冰同奶,所以吾特別講,鐘意食仙草既,可以叫呢碗🏡環境: 有食過元朗店同尖沙咀店,尖沙咀店勁逼🗿,超級吾建議大家係尖沙咀食❗️相反元朗店寛敝舒服好多,仲有室外位個境又靚d
🍧 雙芋仙草奶凍 $45
🍧 招牌燒仙草 $48