2020-04-25
Burgerman其实早几年已经被评为香港最佳汉堡店之一,而我曾经亦试过位于深水埗嘅总店/分店,当时的确有非常惊艳嘅感觉。而今次亦系纯粹野餐时忽发奇想,希望以外卖形式再次一试呢间享负盛名嘅汉堡店。至尊汉堡 - 配薯条顾名思义,至尊汉堡嘅份量的确够「至尊」,足足有两块食落超过三两嘅牛肉,而配料亦有芝士、蕃茄同生菜。对于食肉兽嚟讲绝对系一流嘅享受。不过牛肉略嫌有点干,同埋可能份量太大关系,酱料无相对地「加料」,令整个汉堡层次感不足。而薯条反而系比较出色嘅一环,有皮薯条香脆得嚟唔会太油腻,外卖送到后亦无变淋变软嘅情况出现。特级黑松露和牛汉堡 - 配薯格比起至尊汉堡,特级黑松露和牛汉堡系相对「吸睛」之作!黑松露酱配合Juicy嘅和牛汉堡,无论层次感或者系味道方面都比至尊汉堡要高,而且牛味亦相对突出。薯格尚算脆口,但并未有特别出色嘅卖点。味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️服务 (外卖,无法评价)环境 (外卖,无法评价)性价比 ⭐️⭐️⭐️
至尊汉堡 - 配薯条
至尊汉堡
特级黑松露和牛汉堡 - 配薯格
特级黑松露和牛汉堡
味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务 (外卖,无法评价)
环境 (外卖,无法评价)
性价比 ⭐️⭐️⭐️