佐敦曾经系自己每日,出出入入左地方,令我在难忘既口味,始终系一碗自家上海面/自家包上海饺,非常记挂以前呢到既红豆锅饼,自从改餐牌后都冇再出现番红豆锅饼,呢到汤底依然地出式,猪肉+微胡椒汤底,只此一家🥰☝🏻以前呢到既生煎包、红豆锅饼、炸饺子都系最最最钟意点既菜式,呢家餐牌已经见唔到呢堆选择,少少既失落,希望日后佢地会再做番啦🙏🏼🥺👉🏻上海粗面+4粒韭菜饺子🥟最深刻呢到既上海粗面,可以食到面香味道,就咁汤底已够晒入味,面头配菜有萝卜丝、椰菜丝、青葱、冬菇😚韭菜饺子皮厚度啱啱好,唔会过厚/过薄,馅料韭菜非常之香,配合肉碎,每啖食到停唔落口,服务态度非常之好,老板俾呢到既饺子可以段粒叫,令到除左想食粗面外,都同时间食到饺子🥛豆浆豆浆系自家制,揾纸杯装好,味道偏甜,自己俾较偏好甜味豆浆,食住粗面+饺子饮杯冻豆浆,真系享受到不得了🤣整体来讲,味道同以前水准一样,老字号果然老字号,手艺令人食完会挂住,最重要始终系个猪肉胡椒汤底+自家制面食手艺,价钱亦合理,绝对过一排后又再来打搅帮衬!

👉🏻上海粗面+4粒韭菜饺子🥟

🥛豆浆

绝对过一排后又再来打搅帮衬!