2020-07-04 196 浏览
Oasis Bar & Grill尖沙咀诺士佛台1号8楼Oasis系绿洲既意思,呢到绝对系城市既绿洲,系繁忙闹市嘅尖沙咀,上到黎呢间餐厅即刻有放松心情抛开烦恼嘅感觉,呢到主要定位系酒吧餐厅,位置非常方便喺正诺士佛台1号8楼,无论同一大班朋友黎欢聚gathering 或者同另一半黎谈心倾计都好适合感觉到餐厅刻意分开左两边有唔同既风格,待应安排左我地坐呢边系较为光猛d既,以白色同绿化为主题,比到人好舒适悠闲同埋relax既感觉,而且位置好阔落岩晒打咭影靓相另一边厢就较为优雅时尚,配合埋灯光,感觉份外型格,最适合约埋三五知己系到高谈畅饮始终系Bar, 所以呢到既Cocktail同Mocktail水准一定有保证,除左好饮之外,仲好靓影完相都唔舍得饮每一只青口充满蒜蓉味之余,仲渗出淡淡既酒香,非常滋味最重要就系个黑松露酱汁, 完全将薯条嘅味道升华感觉好fresh, 底层系新鲜既牛油果中间夹住芒果,最面层系蟹肉沟埋吞拿鱼,建议三层叠住一齐食,口感最佳Main course拣咗美国西冷牛扒,因为朋友唔钟意食太生,所以拣左7成熟,感觉岩岩好咬落唔会有血淋淋,但又仍然能够保持牛扒本身既肉汁,食落仲系
Oasis Bar & Grill
尖沙咀诺士佛台1号8楼

Refreshing Passion

The Oasis

香蒜白酒蓝青口伴法包

每一只青口充满蒜蓉味之余,仲渗出淡淡既酒香,非常滋味

黑松露薯条

最重要就系个黑松露酱汁, 完全将薯条嘅味道升华

芒果蟹肉牛油果塔

碳烤美国顶级谷饲西冷伴香草烧新薯

Main course拣咗美国西冷牛扒,因为朋友唔钟意食太生,所以拣左7成熟,感觉岩岩好咬落唔会有血淋淋,但又仍然能够保持牛扒本身既肉汁,食落仲系好鲜嫩

薄荷宝云酥烧澳洲羊架伴法式忌廉焗薯

另一款主菜我哋就拣咗澳洲羊架,肥瘦均匀 小小羊肉特有既味道再加上嫩滑嘅肉质,食落口感好丰富

Refreshing Passion
The Oasis