2024-01-20 219 浏览
讲起煲仔粥𠮶种滋味,真系可以话系人间烟火嘅一大慰藉。呢日去左间店食咗碗生滚猪膶粥,一啖啖粥滑过喉咙,暖笠笠嘅,喺凉飕飕嘅天气里头绝对系正!猪膶煲得啱啱好,唔会太老,咬落去得意得意,有种鲜甜味道喺口腔里面悠悠扬扬,啱哂。另外添单牛脷酥,呢个又脆又香,感觉起身嚟好过瘾。😌👌行过粥面店门口,望入去啫啫响嘅锅仔声传出嚟,肠粉啲仔喺碟上面走嚟走去,滑到喺碟仔上面打转🌀,一啲都唔会黏笠笠。萝卜糕味道真材实料,有家乡嘅味道,咬一口,萝卜香溢出嚟,重温儿时嘅美好。平民价格入面,味道同份量都系一流,期待下次再嚟!🍜🍲总之,啲粥啲肠粉啲面啲糕,每样都系实在嘅好味,餐厅都算系我嘅常光顾喇。真心希望,呢啲带有人情味嘅店铺,可以一直咁留落嚟,成为我哋生活中嘅小确幸!🥢🥣💛