食过观塘呢间六両三几次,佢嘅牛肉面特别好食,见到佢出咗煲仔饭有得外卖,于是买返去同屋企人试下。饭焦好靓,火喉控制得好,三杯鸡鸡肉嫩滑,系特别嘅台式风味煲仔饭。豉汁排骨都煮到好𩠈,够入味,饭底吸收咗排骨嘅肉汁,捞埋一齐食有层次感。豉油系另上嘅,可以自己控制落几多。煲仔饭套餐仲跟卤肉青菜、花枝丸/甜不辣同台式饮品,好抵食。花枝丸超级好食,大大粒好弹牙。饮品拣咗黑糖珍珠奶绿,珍珠Q弹有嚼劲,不过黑糖味唔算太出,但都系好饮嘅台式奶茶嚟嘅,而且有得拣三分甜,啱晒怕甜嘅我。另外就拣咗冷泡白桃乌龙茶,乌龙茶嘅醇香配上白桃嘅果香味,饮落去非常清爽,舒服又解渴。另外仲叫咗排骨便当同盐酥鸡。猪排超级大块,香口而唔油腻,配埋台湾特色卤蛋、台湾肠、椰菜,完全重现咗台湾街头嘅便当风味。小食盐酥鸡份量好大,炸得香脆,overall所有嘢食都好味,特别推荐试下煲仔饭