2022-11-24
朋友最爱韩式美食,最近发现火炭都有OpenRice外卖自取下单Yadllie Plate Express,唔驶出旺角先叹到,佢即order 2人套餐放工后拿过来开餐兼陪我煲最爱嘅韩剧🥰✴️鲜虾沙律大虾爽口弹牙,配上新鲜沙律菜,点上酸酸嘅柚子醋好开胃,即时食欲大增。✴️泡菜豆腐汤大大碗一定够哂2个人饮,材料份量十足,有豆腐、泡菜、芽菜、冬菇…带点辣味好醒胃。✴️小食酱油莲藕甜甜地劲爽口,辣鱿鱼仔就咸咸辣辣好惹味。✴️蒜香味无骨炸鸡必点招牌韩式炸鸡由韩国空运到港,炸得超香脆又唔厚粉,原来是用人手一件一件扑上薄薄一层的秘制干粉,打造健康炸鸡。鸡肉嫩滑多汁,无骨啖啖肉,啱晒我地依d懒人!✴️牛肉紫菜饭卷牛肉够嫩口入味,馅料十足,配搭青瓜、萝卜丝、鸡蛋同青瓜,一口一件好满足呀。📢另其实其他外卖平台都有得下单㗎,如果火炭附近住或返工的朋友唔想自己拎都可以留意吓。
✴️鲜虾沙律
✴️泡菜豆腐汤
✴️小食
酱油莲藕甜甜地劲爽口,辣鱿鱼仔就咸咸辣辣好惹味。
✴️蒜香味无骨炸鸡
✴️牛肉紫菜饭卷