喺礼顿中心对面,凤城酒家隔离就系百味。上网见个酸菜鱼好似几好食就去试下。揭揭餐牌见小食有「山楂猪手」,山楂加猪手呢个组合几新鲜,未食过,感觉新奇,就嗌黎试下。猪手有山楂香。个人觉得可以加多d 山楂,令猪手食落再酸啲。 猪手煮得够腍身易咬而且入味。酸酸甜甜嘅山楂令猪手食起黎唔觉腻,重好开胃。跟住就嗌主菜——酸菜鲈鱼锅!有细(1-2位用)同例(2-4位用)。我同朋友两个人就嗌左个细锅。嗌左少辣。食落好麻同酸,成条脷麻晒,口水都流埋🤤。鱼够鲜又滑嫩~😚入面重有薯粉,薯粉烟韧有口感。三杯鸡煲同酸菜鲈鱼锅一样有分细(1-2位用)同例(2-4位用)。我地嗌左细煲。落左好多食材调味,分别有紫苏叶、蒜头、芫荽、葱同姜,令菜式食落更加惹味😋!鸡肉十分嫩滑~食左咁多肉要食番d菜平衡下。嗌左个粉丝什菜煲有不同款式嘅菜:黄芽白、菜心、芥兰、西兰花、冬菇同虾干,当然唔少得粉丝啦。清清地唔错👍🏻。三杯鸡煲同粉丝什菜煲因为用煲装,上枱重滚,够晒热呀,冬天食就最正!

跟住就嗌主菜——酸菜鲈鱼锅!

食左咁多肉要食番d菜平衡下。
嗌左个粉丝什菜煲