2021-08-24
大热天时,喺尖沙咀街道上游走的确系好辛苦,好彩见到呢间咁特色嘅饮品店,香港小熊,等我入去望吓睇吓佢有咩咁特别先原来唔止饮品㗎,佢仲有唔同嘅糕点右边𠮶个毛茸茸果款𠮶个就系肉松蛋糕系列,一盒有四个最表层系海苔肉松,仲有古早蛋糕,中间就系爆酱馅料,因为全部蛋糕都系即叫即整,又唔可以放得耐,一日起两日止,即食就最好食,所以我决定买个可以摆耐啲松饼返屋企食除咗蛋糕,仲有曲奇饼同埋主角熊仔当然唔少得饮品啦,款款饮品都好有特色,有选择困难症我我真系唔知点算好最后我就买咗两杯饮品,三件松饼返屋企慢慢叹松饼嘅配搭原来一次过可以要晒三只味,有开心果松饼、龙眼红枣松饼同美禄朱古力松饼美禄恶魔其实有三样材料,最底层系咖啡啫喱,仲有白色𠮶啲就豆腐花,当然唔少得主角美禄啦,甜味我就觉得适中嘅,加咗豆腐花同埋啫喱仲丰富左个口感乌龙茶几时本身茶味都比较浓郁,加咗白色一粒粒嘅白桃就令到杯饮品带点桃既甜味
右边𠮶个毛茸茸果款𠮶个就系肉松蛋糕系列,一盒有四个 最表层系海苔肉松,仲有古早蛋糕,中间就系爆酱馅料,因为全部蛋糕都系即叫即整,又唔可以放得耐,一日起两日止,即食就最好食,所以我决定买个可以摆耐啲松饼返屋企食 除咗蛋糕,仲有曲奇饼同埋主角熊仔 当然唔少得饮品啦,款款饮品都好有特色,有选择困难症我我真系唔知点算好 最后我就买咗两杯饮品,三件松饼返屋企慢慢叹 松饼嘅配搭原来一次过可以要晒三只味,有开心果松饼、龙眼红枣松饼同美禄朱古力松饼