2022-07-31
去完行街好攰谂住喺food court是但揾嘢食,呢间餐厅上次都唔见有,见到有海鲜拼盘价钱OK一于试吓。天气实在太热见到啤啤形状冰块,咁可爱未饮先打卡,见到已经觉得消暑,味道亦都好清新唔会太甜。怀旧雪糕红豆冰估唔到系呢个高级商场都可以饮到,正!精选海鲜拼盘,有长脚蟹,青口,翡翠螺,蚬,同埋最精彩有新鲜生蚝,仲有三款酱汁配搭,增加鲜味,二百几蚊食到咁多海鲜仲有呢个水准,绝对系性价比高。芝士白汁海鲜焗意粉,真系新鲜焗起热辣辣,芝士拉起嘅时候仲有拉丝,好正好香,份量唔多不过好足料。听店员介绍佢哋喺海皮位置有间雪糕店,听到有得食雪糕,我另一个甜品胃又开始蠢蠢欲动啦,一行出商场已经见到雪糕店卖相非常吸引,仲要对住个维港靓景,忍唔住叫咗个鸡蛋仔朱古力雪糕,鸡蛋仔即叫即整超级香脆,配埋极度浓郁嘅朱古力雪糕,一冷一热,超级好味,不得不提朱古力雪糕仲有朱古力粒,真系好好味呀!