2024-09-10
今次再次嚟到北角食熊啤啤餐厅,Cakebearbear 真系好多熊公仔喺入面同我哋一齐食饭饭,餐厅装修好童话式,成间餐厅主题都系熊啤啤,尤其是甜品,系店主自制自家制甜品,熊仔造型好可爱,仲要所有食物都系即叫即整,热啦啦上枱,值得称赞他他酱吉列鱿鱼圈我哋嗌咗个小食吉列鱿鱼圈,鱿鱼炸得松软,里面仲系好软熟,配埋他他酱,一流腐乳卡邦尼烟肉意粉用咗腐乳做嘅卡邦尼意粉好正,有原本嘅忌廉卡邦尼酱汁再加埋腐乳落去,带出成个意粉嘅鲜味,食咗一啖就想继续食,味道整得好好明太子忌廉大蚬意粉大蚬意粉大蚬真系好大只,同埋卖相整得好好,好似朵花咁,好大执明太子系中间,捞云 之后明太子遍满晒成个意粉,成个意粉都好鲜甜巴斯克芝士蛋糕巴士一芝士蛋糕整得好好呀,面头唔会好㶶,里面实净唔会好似得啖风咁,真材实料伯爵茶 & 茉莉花茶食完主菜和甜品最后叹一杯茶,可以同啲熊仔影下相,打下卡,好完满嘅晚餐
他他酱吉列鱿鱼圈
腐乳卡邦尼烟肉意粉