2020-05-29 538 浏览
无喺红磡出没一段时间,估唔到好多舖头都转咗手,其中包括大大鸡扒,变咗茶饮店。舖位几大,舖名好型叫「御黑堂」😎,应该唔系连锁,因为无喺第区见过。舖头以熊猫🐼做招牌,几瞩目呢。饮品选择几多,有纯茶、脏脏茶、奶茶、乳酪同黑糖系列等等,价钱由$1x到$3x不等,范围都几阔🥤。大部份饮品都有得拣糖量同冰量,我两杯均要咗三分甜同少冰,而实际出到嚟都符合商品说明👍。六窨茉莉($16),🍵茉莉茶味都几浓,不过建议尽快饮用,否则耐咗会稍涩。另外,我加咗$5要芦荟,份量几多,并且唔会整甜咗杯茶。香芋珍珠奶茶($25),朋友喜欢香芋嘅制品,所以我嗌咗杯畀佢。💜浅紫色美美的,由于减咗甜,香芋味未算非常突出,反而几香奶味加几滑。黑珍珠正正常常,几好咬,有好多粒!小店主要卖饮品,但好似都有卖台湾香肠小食,我见到有个炉仔🔥。题外话,我依日买嘢饮,得一位女店员看舖,佢负责哂楼面同调饮品,劲啊👏!总括嚟讲,如果厌倦咗连锁店嘅口味,喺红磡(都算系平民美食天堂吖😛)觅食后,不妨买杯试下,反正唔贵。
舖头以熊猫🐼做招牌,几瞩目呢。
六窨茉莉
香芋珍珠奶茶
2020-05-28
5 分钟 (外卖自取)