2019-01-16 63 浏览
天气凉凉地,令人成日都想打边炉❄️❄️,所以今日就决定黎呢间餐厅打个边炉,暖下身😋😋本身正系谂住食椰子鸡🥥🐥,但黎到发现可以叫半锅,叫我地就决定叫半锅椰子鸡,半锅酸菜鱼试一试😋😋椰子鸡一上枱已经o晒咀,半只已经劲大碟鸡!食极都仲有😍😍汤底入面仲加左椰子肉、红罗白、马蹄、红枣、栗米同埋茅根,都几足料😋😋酸菜鱼汤底酸酸辣辣🐟🌶,令人愈食愈想食,鱼亦都系无骨,岩晒懒人😍😍汤底除左酸菜、姜仲有少量菇,索晒啲汁都几正👍🏻👍🏻火把牛肉$48/6🐄🐄呢个牛肉系卷起黎烧,而入面就加入左黄黄地色既辣椒🌶️,都几得意,而牛肉上面就加左适量既孜然粉,令到串烧更香😋😋烧牛舌$48/3🐄🐄呢个烧牛舌份量都几多,每串都有3旧,即系total有成9旧,而上面同样加上左孜然粉同啲辣粉,令到好惹味😂😂甜品方面就叫左碗冰粉,卖相都几靓,份量都足嫁,而入面除左加入冰粉,仲有提子干、桂花,令到口感丰富左好多欲望酸梅,呢杯饮品真系超级大杯,系用啤酒杯装既,饮落酸酸甜甜,超级解渴👍🏻👍🏻

火把牛肉$48/6🐄🐄

烧牛舌$48/3🐄🐄