2021-09-22 1232 浏览
中秋节当晚,周围都好多人出街食晚饭,呢间店我第一次去食,我同屋企人等左一阵,好快就有位,地方算大,但冷气不足,全餐饭都流住汗食,我地一坐低睇餐牌,有位穿便服既女人走过嚟话无晒片皮鸭,但我哋都未叫𩠌,觉得好奇怪🤔之后我地叫左4款𩠌,味道不错,上𩠌都快,但觉得奇怪的是有隔离枱叫片皮鸭,但话有,之后我就知点解佢有,因为系熟客,我就无理啦!一边食一边见到厨房整紧片皮鸭,我同我屋企人讲,厨房整紧片皮鸭?见到师傅一只一只咁放入大焗炉入面,我哋研究点解个女人会同我哋讲无晒片皮鸭?定系留比熟客呢?有点模不著头脑,之后我地好快食完就叫甜甜,叫左一个高力豆沙,等左20分钟都未黎,就催下职员,转头职员同我地讲话无落单,其实个职员系咪应该话,唔好意思,漏咗单,但对唔住都无讲,之后我地就叫埋单,食左6百几蚊,我就比左$700,应该找返10几蚊,又等左5分钟,无人找钱,(其实我唔系因为找钱问题,系想攞张单免费停车场)再催佢哋先找钱及攞单黎比我哋,我以后都唔会再去,我好明白中秋节每间店都好忙,但点都好要注意下对客人的态度同礼貌,其实值得一赞既系有位年纪较大瘦削的员工,他的态度非常好,我哋坐低就慢慢介绍有咩款式嘅菜,今时今日既服务态度先至最好👍🏼
2021-09-21