今日返返大角咀同哥哥食饭,发现左中汇街新开咗一间《面屋一呜》🍜 推荐 💁🏻‍♂️无芝士但有芝士香の熟成肉牛肉蕃茄汤乌冬🍅🐮(🧀?)店主介绍,芝士香味源自熟成了一个月的牛肉薄片~ 为本来清新开胃的番茄鸡汤加添风味。有种和洋 fusion 的感觉。番茄汤入口都清甜、无味精、番茄应该都煲都融入鸡汤之中、所以汤底饮到「番茄沙」、而非茄膏开水🥫🙅🏻‍♂️ 拉面加上其他蕃茄切粒,真姫菇等配料、跟餐又有个胡麻沙律菜——都觉得健康。$60 咋~ 价钱非常亲民,有盛价比,真做街坊生意的小店虽然装潢都几朴素,门面不吸晴⋯⋯但欣赏餐厅用料都几足料。1️⃣鸡中翼虽然$30 三只,但阔绰的哥哥都叫咗。鸡翼都算大 size ~ 肉地厚实。而且外层微甜、应该是加咗烧汁。2️⃣豚肉叉烧拉面的豚肉有啲咬口、唔会薄衣衣。

熟成肉牛肉蕃茄汤乌冬

$60 咋~ 价钱非常亲民,有盛价比,真做街坊生意的小店

虽然装潢都几朴素,门面不吸晴⋯⋯

但欣赏餐厅用料都几足料。
烧鸡中翼

2️⃣豚肉叉烧拉面的豚肉有啲咬口、唔会薄衣衣。
2023-09-19
熟成肉牛肉蕃茄汤乌冬