2020-11-15 608 浏览
一直以来都有听过呢间大排档嘅名,从来冇帮衬过。今日难得有朋友由外国返嚟,想食大排档,咁就一齐食呢一间四喜大排档啦。话明大排档,坐就冇咁舒服㗎啦,都系坐路边,但枱面都干净嘅,仲有纸巾、 热辣辣用滚水浸嘅碗筷、铺晒枱布,起码感觉上都干净啲呀。由于得两个人,所以我哋都冇嗌好多嘢食,我哋叫咗四样嘢再加一碗靓仔同埋一罐忌廉😬,埋单三百几蚊,价钱ok lah. 先黎脆皮炸乳鸽 - 好耐无食过! 个皮系够脆嘅,个肉都可以的,又热辣辣,但系食落唔系太入味。🤔再上椒盐鲜鱿 - 个粉浆都几薄,啖啖肉,值得推介👍🏻仲有椒丝腐乳通菜牛肉 - 牛肉好大片,好多,通菜都爽既,但略嫌腐乳味淡咗啲😅最后黎一个荷兰豆炒腊肉 - 份量好够腊肉、润肠、腊肠、都有好多。荷兰豆满泻,够晒几个人食👍🏻一路食,一路听住师傅喺度炒野啲镬气声,个镬头d烟火蓬蓬声,感觉好香港,一家人一齐坐底食饭,有倾有讲有笑,呢d就系细个既味道,大个左就好少齐人食饭😢,呢啲就系我地又熟识又有d陌生既香港味啦🥺

再上椒盐鲜鱿 - 个粉浆都几薄,啖啖肉,值得推介👍🏻

• 椒盐鲜鱿