2020-12-07
长沙湾,系一个无咩事都唔会去既区域,唔系朋友带路,更加唔会去保安道熟食中心觅食。一去到,就知呢度系街坊既天堂😊初初以为朋友揾笨,hea我就带我黎熟食中心,点知原来都有唔少枱后生仔。一睇餐牌,咁抵既🤩蒸气火锅每位只系$218🤩仲要系新鲜即㓥海鲜🦞任食餐牌都仲有唔少海鲜野,试得过㖞🤓首先即黎一个海鲜拼盘,可惜龙虾卖晒,食只肉蟹顶住档先😋鲍鱼带子只只都好饱满😎问题黎啦,蒸几耐呢?🧐原来个餐牌已经好贴心咁写晒蒸煮时间,跟足就包有鲜甜海鲜食。蛏子同蚬真系甜到不得了👍🏻见到海鲜咁出色,原来啲肉都唔错,啲虫草花鸡蒸完都好滑👍🏻见到啲牛肉雪花咁平均已经心心眼,食落牛味十足,乜调味都唔洗点👍🏻轮到任食环节,其实已经饱左一半😅点少得即炸鱼皮,脆鱼皮浸汤,索晒啲海鲜汤味👍🏻呢度有好少见既鸡肠,我第一次食🤔(个人口味:食落好似xx,咬多几啖好似猪润味🤣不了)朋友就丧食🤣Overall黎讲,呢度性价比几高👍🏻
Overall黎讲,呢度性价比几高👍🏻