2015-01-23 472 浏览
次次去旺角依个熟食中心都系食农夫包,成日留意依一间响熟食中心唯一食西式嘢嘅食店,而我又留意到佢有凯撒沙律,反正今日唔太饿所以决定试试,去到叫左一个"烟三文鱼凯撒沙律餐$43",下单比钱坐抵等一阵就搞掂,一睇哇!好似好大份咁㖞,依个餐包括三文鱼沙律+罗宋汤+热咖啡三样嘢,首先我就饮个汤先,够热有好多菜,酸度亦适中,但我觉得佢如果可以落少少牛肉落去令味道更浓少少同辣多少少会更加好!咖啡佢比埋个杯盖可被免倒泻同易冻都叫有啲为食客著想过,味道方面叫中规中举都系餐厅质素,到个主角沙律,外型好大份,有三四片烟三文鱼、有好多菜、有芝士碎、仲有我最钟意嘅面包粒其实都几足料!开始食发现原来佢个凯撒沙律系冇捞到沙律酱而系放左啲卡夫奇妙酱响旁边,我心谂你一来用啲酱唔系咁好食,二来你唔捞定我一定唔会捞得均衡㖞,结果我就逐块菜逐个点一下沙律酱去食,啲菜更加唔会系出名嘅R菜但都可接受,到啲芝士碎我食极都食唔到芝士味,三文鱼叫正常味道但冇乜烟过嘅味道,最后我觉得最突出嘅就系佢嘅面包粒,通常外面食到嘅都系比较干身,但我食到佢应该系啱啱拿去炸过先放落个沙律度,其实个味道都可以嘅但食多两粒会感觉好油嘅感觉!总括嚟讲佢响熟食中心比起其他对食物卖相系有心思嘅,佢系有自己坚持嘅,但其实如果可以再改进下个沙律酱同捞一捞先比客人会好好多,沙律今次都系试过就算嗱!睇下仲有冇机会试其他啦!
罗宋汤
沙律卖相唔错