2020-10-31
周围走左成日好攰,黎到钻石山又唔想食连锁店,夜晚八点几呢间竟然要排队,又见上网咁多好评,就等下啦,点知一等等左半个钟有多。因为行到好热,无mood食烧肉,见餐牌熟食都有好多选择。先饮下野,虽然唔平,但胜在够大杯,味道都好丰富。沙冰更加好饮,都睇住店员即叫即打,好新鲜。鳗鱼蛋卷每件都好厚,包住旧鳗鱼都好大块,非常足料。 淋上鳗鱼汁同埋鲣鱼碎,味道唔会有问题啦。呢个韩式粉丝炒得几好,口感爽滑,够色水得黎甜多过咸,配埋菇丝同红萝卜丝加添口感,唔落肉都好味。呢个雪龙汤就同我地系韩国食到既有d出入,当地会比较清澈,个奶白色都主要靠牛骨炖出黎。呢度就系用忌廉奶做,会稠身同埋腻好多,所以饮唔哂d汤。胜在牛肉份量都几多。呢个卖相吸引,配搭都好特别同清新。不过个人觉得唔好落咁多沙律酱,自己要减走d先捞就会无咁腻,加落去做紫菜包饭或者用雪糕脆筒食都可以。可能无食到烤肉既关系,未食得出佢最出色既一面,下次要试下。
因为行到好热,无mood食烧肉,见餐牌熟食都有好多选择。
先饮下野,虽然唔平,但胜在够大杯,味道都好丰富。
沙冰更加好饮,都睇住店员即叫即打,好新鲜。
可能无食到烤肉既关系,未食得出佢最出色既一面,下次要试下。