2016-10-07 437 浏览
我偶尔都会经过红磡,始终红磡依家都一直发展,而当黄埔站起好嘅时候,我应该会更频密黎呢边行。今次就去到黄埔站出口正对住嘅呢间韩国餐厅。我觉得呢一间野都几好食,佢其实整左一个位系外卖用,但唔知系未开黎用定咩,我都系入左店入面点野食。个门面其实都好抢眼,一眼就望到。芝士炸鸡我个人觉得炸鸡配芝士系最好食,虽然食完会好饱肚,但系好食嘅,呢啲就唔系特别大嘅问题啦。呢一个芝士炸鸡热烘烘的,好好食,而佢用嘅芝士亦都好浓芝士味,但又唔会盖过炸鸡嘅味道。炸鸡嘅外层亦都炸得好脆口,整体黎讲好好食。炒粉丝食得炸鸡配公仔面又或者捞面多,所以今次就点左一个炒粉丝。炒粉丝配嘅杂菜比较多,而且捞埋粉丝一齐炒,整到成碗都好入味。粉丝我觉得比面好嘅就系冇咁饱肚。如果用面配埋炸鸡嘅话我应该食唔哂,而咁样的话,份量就刚好啦。我发现其实堂食嘅选择都有好多,我亦都有啲想去食下。我谂我下次有时间嘅,再经过就应该要坐低食下堂食嘅食物。
今次就去到黄埔站出口正对住嘅呢间韩国餐厅。
个门面其实都好抢眼,一眼就望到。
芝士炸鸡
炒粉丝