2017-06-04
今日好想食汤面类,见食评不错,加上又想食刀削面,所以就过黎试试。店舖位置都几容易揾到,可能系非繁忙时间,不用等位。因为我地6:30p.m.去食,所以店内人客不算太多。侍应态度有善,好亲切,笑容满面咁安排我地坐低。见餐牌选择都几多,有面、饭、包类及小食。适合唔同时间唔同口味既人选择,正!系咁多选择之中,决定叫我想食既刀削面配口水鸡,而帮男友叫左个特制镇江骨手擀面。跟餐加$3可以饮豆浆,所以叫左2杯。一人一杯,唔洗争饮。见到餐牌有酸辣汤,天气咁热,饮返碗酸辣汤会开胃d,所以叫埋一碗酸辣汤。舖内环境舒适,坐位空间大,唔会好逼夹。还有卡位可选择。赞!麻辣口水鸡卖相吸引,份量都几多下。鸡肉口感不错有鸡味,鸡不会太肥,配埋d蒜蓉及辣油食更惹味。特别在于口水鸡下还有爽口青瓜,吸收晒d汁料,清新得来好惹味,十份赞!手擀面送来散发出阵阵药膳味,好吸引。汤底淡淡药膳味,不会太浓烈,刚刚好。手擀面面质弹牙,比刀削面薄身,口感几好,配埋个药膳汤一齐食几唔错。刀削面同手擀面汤底一样,只系刀削面更弹牙加厚身,适合我钟意食d面系硬身少少既人。其实碗面都几热下,因为个罐碗系有加热,食既时候要小心唔好点到个罐碗,唔系就
侍应态度有善,好亲切,笑容满面咁安排我地坐低。
跟餐加$3可以饮豆浆,所以叫左2杯。一人一杯,唔洗争饮。
舖内环境舒适,坐位空间大,唔会好逼夹。
还有卡位可选择。赞!
鸡肉口感不错有鸡味,鸡不会太肥,配埋d蒜蓉及辣油食更惹味。
汤底淡淡药膳味,不会太浓烈,刚刚好。
其实碗面都几热下,因为个罐碗系有加热,食既时候要小心唔好点到个罐碗,唔系就好容易烫伤到。
碗内配菜都几多下,有椰菜同木耳丝,所以今餐都可以食多少少菜。正!
特制镇江骨味道惹味,镇江醋味十足但不会太酸,份量几足。
而且镇江骨煮得时间刚刚好,不会太淋或太硬,内有少许猪软骨,能令口感更提升。
酸辣汤内有猪肚丝、豆干丝、猪皮、木耳丝及蛋花,味道不错不会太辣太咸,如果喜欢食酸的人更适合。
原来两个面餐加酸辣汤份量真系几多下,好彩最终我地都食得晒。