行过门口,已经见到老板(经过一晚既观察,应该系)企系出面叫你入去试。胆粗粗,比佢既热情引左入去食。墙边冷气好大,见到我好似好冻,佢不停揾个冇咁大风既位比我坐,窝心-通常食多国菜/印度野既铺,一黎就会比d薄饼你做appetizer,佢呢块好辣,因为好重黑胡椒味,钟意既话可以点埋个薄荷汁-佢menu有唔少选择,一次过影唔哂,pizza、意粉、咖哩、扒,真系好难拣,我地倾左好耐都拣唔到,佢又走埋黎介绍其中几样比我地,就听佢讲咁落单啦‼️-Dahi Puri 8pcs好有特色既一道菜式,老板话系「finger dish」,于是我地用手指就咁拎黎食佢上面有好多yogurt 同 茄汁,所以好酸,里面既馅系薯仔加豆磨成既泥,配出面香脆既「壳」,好有层次。里面既馅有d辣既,加埋yogurt 同茄汁,几特别。味道相当唔错,不过我地都觉得茄汁太酸啦,如果落少d,唔好抢左薯泥既味会更好-Lamb Masala + Garlic Naan原本waitress话个羊唔辣,但我食落去都系觉得辣既,不过系好轻微,完全唔影响佢既羊唔骚,咖哩汁好香,有淡淡既蕃茄味,酸酸辣辣咁,用黎点薄饼食最好不过我地拣左Garlic N

Dahi Puri 8pcs

Lamb Masala + Garlic Naan

我地拣左Garlic Naan冇拣香葱薄饼,结果冇令我地失望,薄饼好香蒜蓉味。虽然唔系脆既薄饼,但皮唔会太厚,食落去口感都唔差

香蒜辣椒虾油大蒜意粉
睇图都见到佢意粉表面有层油,我地好欣赏佢既意粉唔会干,有牛油包住每条面,食落口又唔会太油。
香草味、蒜蓉味、虾味,所有味道都夹到岩岩好。虾大只又弹牙

成餐最满意就系呢道菜式‼️
Seasons Breeze
Blueberry + Mango,甜度适中。
Chocolate Milkshake
朱古力唔苦。
老板真系好热情,见到佢最后拎住几只杯,枱枱去派呢杯cocktail,我唔知佢用左咩酒,净系知菠萝味好重,一d都唔苦

呢间Seasons Restaurant and Bar 野食其实偏贵,但系味道都算对得住个价钱。而且老板太热情啦,全程介绍野食,又问味道点,然后又关心客人既需要。叫得Seasons,虽然同四季完全冇关系,但真系有咁既服务