2019-03-08 473 浏览
《Bresola》 #食在西环 #90sfoodieshare_西环📍西环坚尼地城吉席街78-86号娱安楼地下D号舖-未到坚尼地城,见到附近都几多西式餐厅同埋酒吧,今次六点半就黎到食反而冇乜人有一个男店员非常热情,让讲解下餐厅入边嘅嘢食-🔹White Wines $92杯Canaletto Pinot Grigio今次试咗呢杯白酒,比较甜甜味易入口🔹面包配醋前菜系会有个面包,而且系店员佢哋自己做,配埋个黑醋非常夹🔹Sesame Coated A-HI Tuna $178呢个系个超级特别嘅吞拿鱼,每件吞拿鱼入边都有啲白色同埋黑色嘅芝麻,而且呢边都仲会有少少黑醋,加埋个吞拿鱼真系好好食,平时都系食开生既,原来咁样烹调系好好食🔹Linguine ALA Vongole $178另外有呢个蚬意粉,佢系有好多蒜头系入面,而且佢系扁意粉,男店员亦都好细心,问我地钟唔钟意食辣野,佢会因应我哋嘅口味与调较个辣度,而且有大大粒嘅蕃茄超级好食呢个意粉🔹心太软配雪糕店员为我地准备咗特别嘅甜品,系一个云呢拿雪糕配心太软,侧边仲有生果,个雪糕真系超级好食,云呢拿味但系佢有好重嘅牛奶,店员仲叫我地将心太软夹埋雪糕
📍西环坚尼地城吉席街78-86号娱安楼地下D号舖
有一个男店员非常热情,让讲解下餐厅入边嘅嘢食
🔹White Wines $92杯
Canaletto Pinot Grigio
今次试咗呢杯白酒,比较甜甜味易入口

🔹面包配醋
前菜系会有个面包,而且系店员佢哋自己做,配埋个黑醋非常夹

🔹Sesame Coated A-HI Tuna $178

🔹Linguine ALA Vongole $178

🔹心太软配雪糕
店员为我地准备咗特别嘅甜品,系一个云呢拿雪糕配心太软,侧边仲有生果,个雪糕真系超级好食,云呢拿味但系佢有好重嘅牛奶,店员仲叫我地将心太软夹埋雪糕一齐食,雪糕系冻心太软系热个口感好特别

店员好热情会同我地倾计而且俾埋卡片我哋,有机会会来食

🍴9/10