2023-12-21 114 浏览
喺黄大仙行下街,去完daiso 见到有间餐厅好特别嘅韩国餐厅装修,门口仲有韩服体验,就试试佢!一入到去播紧Jennie首you&me,加埋墙上啲韩文,即刻劲有韩国餐厅气氛!  一到𠮶侍应好热情咁介绍菜式,叫我哋试下周年套餐,岩晒两个人食!佢仲摆低咗芽菜同泡菜做前菜,腌得好好味😛  周年套餐💰308 是日手工炖汤饮落好似妈咪煲啲老火汤,有猪肉、冬瓜同干鱿鱼调味,好好饮得黎又冇味精~  嘢饮跟餐嗌有半价,即刻拣咗两杯特饮!一嚟到发现超级大杯! 蓝调时光💰21 海洋嘅颜色好靓,佢𠮶base系波子汽水味,夹杂住青柠柠檬味,仲有好多粒爆珠,饮落好有口感又清新!  白桃蜜香红茶💰21 呢杯就相对比较清,红茶可以解油腻嘅感觉,仲有白桃香味,清得黎又带少少甜味!  巨型海鲜梳乎蛋🥚🍳🦑🐟 疏乎蛋卖相超吸引,上面有鱼子粒粒,入边每啖蛋都好多海鲜,有带子、鱿鱼、虾同鱼肉,仲有菇同粟米,超级有口感,啲蛋劲入味,同埋啲蛋好软绵绵,好好食!   主菜仲有好值得打卡嘅 火焰济州柚子骨 一上到嚟侍应会点火,等我可以打卡🤭食落去有柚子味,酸酸甜甜,好入味,𩠌饭一流,佢仲有两碗有饭素嘅白饭,好正啲柚子骨嘅肉好软熟,表面
手工炖汤

嘢饮跟餐嗌有半价,即刻拣咗两杯特饮!一嚟到发现超级大杯!
蓝调时光

白桃蜜香红茶

主菜仲有好值得打卡嘅
火焰济州柚子骨 一上到嚟侍应会点火,等我可以打卡🤭食落去有柚子味,酸酸甜甜,好入味,𩠌饭一流,佢仲有两碗有饭素嘅白饭,好正啲柚子骨嘅肉好软熟,表面仲有啲位煎到有少少脆,好似食紧bbq炭火𠮶种骨!😋
火焰济州柚子骨

最后点少得甜品!
冰火铁板雪糕布朗尼🍫🍨 系摆喺个炉上面烧嘅甜品,佢系喺个热锅上面,你可以随意倒抹茶汁,你食落会系好热面嘅布朗尼,但系咬入啲系冻嘅,冰火交融,食食吓我仲觉得有少少似焦糖爆谷味,好想食多几粒

再去指数:🍚🍚🍚🍚🍚
2023-12-16