2009-02-02
28/1/2009 (星期三)今日系年初三,过年食咗好多年糕、萝卜糕等贺年食品,下午去海港城行街兼做gym,运动一下,行到二楼大家乐附近见到一条人龙,于是好奇走埋去八下,原来开咗一间新的快餐店 “New York Fries”, 店内座位唔多,地方都算清洁。 招牌菜系薯条,有Classic 的炸薯条,亦有加咗芝士、酸忌廉、蕃茄、洋葱、烟肉碎的炸薯条,款式都几多,不过今日太滞,唔想再食炸嘢,所以叫咗一只热狗($19)试下味,热狗本来系好普通的食物,都无念过会有乜嘢惊喜,店员将热狗交给我,我自己去加茄汁同芥辣,正想拎起咬一口,竟然发现热狗的面包痴住个纸盒,唔系呀吗???呢只狗一定已经呆在个纸盒好耐,所以才会融为一体,难舍难离,我用力扯开就变咗只“烂”狗,即刻无晒心机。$19买只“烂”狗当然无心机啦,不过最失望系这间食店无Heart,亦不注重细节,希望日后有改善啦。