2012-01-09 1 浏览
见OPENRICE 食评唔错, 同朋友出开cwb 就兴致勃勃决定去试下, 路痴的我跟朋友揾左好耐, 结果4点几去到未开门, 就同朋友行下附近的12蚊店点知一行就出事, 行到5点40分, 冲番落去昸时候已经排左半条街既队-,,-等左大约20分钟, 终于入得啦, 餐厅内部似足日本的拉面店, 得一个靓女姐姐waitress我叫左夜晚先有既青龙, 朋友就叫左猪骨 - 魂, 见住师傅一碗碗亲手烹调, 厨房烟雾迷漫, 蒸得师傅大汗淋漓最后送上汤面俾我时依然笑容满面, 当中的热诚相信就是小店成功的根基未食面先喝汤, 我的青龙有波菜汁加猪骨汤, 非常好味附上蟹棒, 三文鱼子酱等等, 两种配料鲜味汤底中有d金薄珠珠, 其实系冇味道既, 不过第一次食, 觉得都几得意总之成碗汤面个人认为值100分不过面积小的餐厅就不能坐太久了, 冲冲食完就跟朋友离去,下次再试埋其他
日本师傅

我叫左夜晚先有既青龙, 朋友就叫左猪骨 - 魂,
见住师傅一碗碗亲手烹调, 厨房烟雾迷漫, 蒸得师傅大汗淋漓
最后送上汤面俾我时依然笑容满面,
当中的热诚相信就是小店成功的根基

未食面先喝汤, 我的青龙有波菜汁加猪骨汤, 非常好味

附上蟹棒, 三文鱼子酱等等, 两种配料鲜味

总之成碗汤面个人认为值100分

不过面积小的餐厅就不能坐太久了, 冲冲食完就跟朋友离去,
下次再试埋其他

日本师傅