2024-01-19 383 浏览
今次来到「大公别馆」,一试鸳鸯锅就知道无搞错!川蜀麻辣锅辣得过瘾,汤底够晒香又有kick,而花胶浓汤鸡锅就温文尔雅,滑鸡、花胶嘅鲜甜入魂,好补!🍲本地牛颈脊肉质嫩滑,爽口得黎又唔失啖啖肉味,简直系滚得快闪快嘅上选!手工鲍鱼鸡粒饺真系料多实在,个个饺子啖啖肉,鲍鱼同虾肉韵味十足,虾肉爽弹鲍鱼又饱满!食落健康有益嘅淮山面顺滑过瘾,汤底嘅味道都够晒浓,汤面兜埋一齐真系心暖暖哋。🥢招牌四宝丸系呢度嘅必试,层次分明,简直系弹牙劲,每一啖都可以食出鲜味同用心。豆腐纸细薄得黎好入味,一啖咁滑,真系正到爆炸!👅同朋友哋一齐嚼越谈越开心,饭局中就算食得饱饱,最后仲系有位留比芝麻卷,外脆内软,芝麻香气扑鼻,真系满足到我哋呢啲甜品控。😋食物质素一流,环境悠闲,如果想食个家常又高质嘅打边炉,「大公别馆」绝对系个好选择!