2022-05-29 157 浏览
旺角人气热辣辣石锅饭/乌冬🔥呢间餐厅喺女人街都屹立咗好耐😌成日经过都好多人排 闲日lunch 想食下乌冬就去左——————————————————————————————🌚男友评价:🍥🍲鲜活蚬石锅乌冬 $75好彩今日系平日晏昼嚟到我哋两丁友都唔使派队 但系舖头里面都坐满晒人 我睇相见到佢个石锅乌冬大大碗热辣辣好似几好食 就叫咗个鲜活蚬石锅乌冬 上菜嘅速度都几快 唔洗等好耐就到 上到枱系好滚🫣(几惊佢滚泻)喺个面头铺满晒蚬肉 个份量劲多绝不孤寒🤩而且每一只都好大只好鲜甜 而且都算几干净 食咁多只净系得女朋友食到𠮶只有沙 呢个价钱嚟讲比到咁嘅质素绝对收货👌🏿拣咗黑蒜油豚骨汤 都真系几香而且热辣辣 但系食食下就觉得好咸🥲感觉唔到佢喺墙上面嘅简介所讲饮到独有自家制嘅浓厚豚骨汤 同埋冇所讲嘅黑蒜油嘅酸甜味道 食完餐之后好口渴😖而且个乌冬好普通 口感唔次手打 不过整体嚟讲可以试一次🌝女友评价:🐃🍥上级肩胛肉石锅乌冬 $75整体嚟讲一般 块牛肉则比较失望 标榜为上级肩胛肉 但系就冇乜味有d un 同普通牛肉片冇分别😟份量明显比男朋友碗蚬少 乌冬同埋个汤底都好普通 猪骨汤味偏咸 (好似好耐以前食吉边嘅
旺角人气热辣辣石锅饭/乌冬🔥
🌚男友评价:

🍥🍲鲜活蚬石锅乌冬 $75

🌝女友评价:

🐃🍥上级肩胛肉石锅乌冬 $75
乌冬同埋个汤底都好普通 猪骨汤味偏咸 (好似好耐以前食吉边嘅汤底😩)
不过上枱热辣辣仲冒烟呢一点系加分嘅😗

🐓芝麻鸡翼 $45
另外就咁食乌冬有d dry 就加咗三只鸡翼 外皮炸到超脆😄肉质尚算嫩口 都好香口 价钱合理都值得一试

位置少逼 差啲以为自己肥左好多 坐得唔舒服🫢
Overall嚟讲如果唔使排队嘅话都可以一试嘅 但系仲未去到好坊间好多食评讲到咁好食 但系上班一族黎食lunch 又不失为一个好选择💼
鲜活蚬石锅乌冬
上级肩胛肉石锅乌冬