2017-06-03
天时暑热极度唔想入厨房, 出街食系明智嘅 (本来) . 一行四大一细去咗呢间和生试下18:30去到无咩人, 佢有冷气房同埋无冷气地方选择, 热辣辣加上我哋又无人吸烟, 梗系要入冷气房啦. 可惜佢嘅冷气房系唔够冻啰 , 开埋风扇叫做好少少, 七点打后人多咗又系热.叫咗5个小菜--烧鹅(例牌)--皮脆肉嫩, 真系唔错煎蚝饼--蚝仔有鲜味, 份量亦唔少, 值得一赞系佢主要用蛋, 粉唔算多, 食落松化, 正!烧牛仔骨--颇干身, 欠缺juicy烧猪颈肉--脆口又够入味通菜炒牛肉--味道唔错本来叫咗碟粟米斑块俾百厌仔捞饭嘅, 初头食咗旧鱼柳都唔觉有问题嘅, 用啲粟米汁捞咗碗饭, 百厌仔一食就问: 点解呢个粟米汁系酸嘅, 即时自己试下, 应该系变咗, 疑似事头婆即时帮我哋cancel. 咁就嘥咗碗白饭.另加一碗白饭, 3支仙地埋单$358.00
叫咗5个小菜--
烧鹅(例牌)--皮脆肉嫩, 真系唔错
烧牛仔骨--颇干身, 欠缺juicy
烧猪颈肉--脆口又够入味
通菜炒牛肉--味道唔错
另加一碗白饭, 3支仙地
埋单$358.00
题外话/补充资料:
小菜味道唔差, 亦都算抵食, 可惜冷气唔够冻, 天时暑热咪再搅我, 惟有天气凉啲先再嚟encore啦!