2024-02-02 945 浏览
走入这家餐厅,真系被种种香味吸引!今日食嘅就系佢哋嘅招牌醉鸡刀削面。立即被满满嘅鸡肉分量震撼到,鸡肉腌得啱啱好,啖啖肉咬落去有花雕嘅香气,实在太正!面条都无话输,滑而且弹牙,好有嚼劲。汤底清淡不过意味深长,一啖汤落肚,温暖满满。而家讲下条麻辣牛𦟌刀削面,哎吔,真系辣得嚟又惹味,牛𦟌薄薄嘅切开,带住麻辣嘅刺激,实在太过瘾。每条面条都攞到份麻辣酱,食落去真系令人停唔到口。另外个麻辣手撕鸡,份量同样慷慨得滞,手撕鸡嘅质感非常之正,简直系辣味回响,连我只舌头都有啲跟唔切!唔少得个郊外油菜,清新嘅口感系餐中一个喘口气响应,比个平衡都好紧要。总括嚟讲,今次嘅食验真系完美,下次再黎,我一定要试埋其他嘢!🥢🥣🍗